Termékek   »   vonóbekötés rendszerek   »   scharmüller vonólapok

Vonóbekötés rendszerek – Scharmüller

SCHARMÜLLER vonólapok – K80 és K110 golyóval szerelve

A SCHARMÜLLER cég több mint 20 traktormárkához gyárt vonólapokat.

DERALAND Kft. a SCHARMÜLLER termékek hivatalos forgalmazója Magyarországon. A forgalmazott termékeket viszonteladói hálózaton keresztül forgalmazza.

1993-ban számos vizsgálat keretén belül a Scharmüller cég a világon elsőként kezdte meg a K80 típusszámmal jelölt, un. vonógolyós vonóbekötéseinek fejlesztését. A fejlesztések és a szántóföldi vizsgálatok kiváló eredményeinek köszönhetően a K80 projekt 1996-ra sorozatgyártásra éretté vált, azonban ekkor még egyetlen traktorgyártó sem érdeklődött a rendszer iránt.
A következetes fejlesztést követően a K80 vonógolyós vonóbekötés rendszert 1999-ben mutatták be a hannoveri Agritechnica kiállításon, számos szabadalom kíséretében. 2005-ben a K80 rendszer megkapta az ISO 24347 szabvány besorolást, és számos traktorgyártó mint első szerelt rendszer is alkalmazni kezdte.

Mint a Scharmüller cég különlegessége, a K80 vonógolyós rendszer lényege az, hogy az egyre növekvő teljesítményű traktorok egyre nagyobb tömegű egy-, tandem- és tridem tengelyes vontatmányokat hordoznak közúton és talajon egyaránt. A vontatmányok megnövekedett vonószem terhelését, és a lassítás és gyorsítás során jelentkező terheléseket, a csapos vonóbekötések már nem képesek hosszú távon biztonságosan elviselni.

A K80 vonóbekötés erre a problémára nyújt játékmentes, nagy teherbírású és hosszú élettartamú megoldást.


 
 
 


A vonólapok alapvetően olyan traktorokra szerelhetőek fel, melyek gyárilag alsó lengő vonórúddal/hasi húzóval vannak szerelve.
A gyárnak vannak olyan megoldásai is, hogy tartó konzolt is gyárt a vonólaphoz.

K80-as kapcsolatot elsődlegesen nagyobb tömegű egy-, tandem- és tridem tengelyes vontatmányokhoz ajánljuk. Nagyon fontos a K80-as kapcsolat megfelelő tisztítása, kenése és beállítása. Ezzel kapcsolatban a pdf-ekhez feltöltésre került a karbantartási utasítás is.

Amennyiben meglévő traktorára tervezi új vonólap vásárlását, az ajánlat elkészítéséhez az alábbi adatokra szükség van :

- Traktor pontos márkája és típusa
- Traktor Tier norma szerinti besorolása vagy gyártási év
- Hátsó 3 pont függesztésről több fénykép, hogy a jelenlegi vonószán és alsó lengő vonórúd/hasi húzó jól látszódjon.
- Jelenlegi vonószán adattábláról fénykép.
- 3 jellemző vonószán méret pontos megadása : adatkérő lap pdf menübe feltöltve.
- Vonólappal üzemeltetni tervezett vontatmány(ok) márkája és típusa.
- Vontatmány gyártója által megadott S-érték megadása kg-ban.
- Van-e szükség K80-as golyóval szerelt vonólap esetén jobb és bal oldali K50-es kényszerkormányzás kiegészítésre?

Várjuk ajánlatkérését weboldalunkon kialakított felületen vagy email keresztül - ptg@deraland.hu - illetve érdeklődését viszonteladóiknál vagy termékfelelős kollégánál!


FOTÓ – SCHARMÜLLER vonólapok FILM – SCHARMÜLLER vonólapok PDF – SCHARMÜLLER vonólapok E-MAIL – Kérjen személyre szabott ajánlatot vagy szakmai tanácsot!