Termékek   »   vonóbekötés rendszerek   »   scharmüller vonófejek és csúszólapok vonószánokhoz

Vonóbekötés rendszerek – Scharmüller

SCHARMÜLLER vonófejek és csúszólapok vonószánokhoz – ISO50, K80-as, Pitonfix és ALV fej

A SCHARMÜLLER cég vonószánjaiba és más gyártók vonószánjaiba vonófejek széles választéka választható különböző vontatmány kapcsolási megoldásokkal több mint 30 különböző méretű vonószánhoz.
DERALAND Kft. a SCHARMÜLLER termékek hivatalos forgalmazója Magyarországon. A forgalmazott termékeket viszonteladói hálózaton keresztül forgalmazza.

1993-ban számos vizsgálat keretén belül a Scharmüller cég a világon elsőként kezdte meg a K80 típusszámmal jelölt, un. vonógolyós vonóbekötéseinek fejlesztését. A fejlesztések és a szántóföldi vizsgálatok kiváló eredményeinek köszönhetően a K80 projekt 1996-ra sorozatgyártásra éretté vált, azonban ekkor még egyetlen traktorgyártó sem érdeklődött a rendszer iránt.
A következetes fejlesztést követően a K80 vonógolyós vonóbekötés rendszert 1999-ben mutatták be a hannoveri Agritechnica kiállításon, számos szabadalom kíséretében. 2005-ben a K80 rendszer megkapta az ISO 24347 szabvány besorolást, és számos traktorgyártó mint első szerelt rendszer is alkalmazni kezdte.

Mint a Scharmüller cég különlegessége, a K80 vonógolyós rendszer lényege az, hogy az egyre növekvő teljesítményű traktorok egyre nagyobb tömegű egy-, tandem- és tridem tengelyes vontatmányokat hordoznak közúton és talajon egyaránt. A vontatmányok megnövekedett vonószem terhelését, és a lassítás és gyorsítás során jelentkező terheléseket, a csapos vonóbekötések már nem képesek hosszú távon biztonságosan elviselni.

A K80 vonóbekötés erre a problémára nyújt játékmentes, nagy teherbírású és hosszú élettartamú megoldást.


 
 
 


Az alábbi kapcsolási megoldásokkal választhatók vonófejek :

- ISO 50 (PKW)
- K80-as golyó
- Pitonfix csap
- Alsó lengő vonórúd fej/hasi húzó fej cat 2.0 (31,5mm-es vonócsappal)

K80-as kapcsolatot elsődlegesen nagyobb tömegű egy-, tandem- és tridem tengelyes vontatmányokhoz ajánljuk. Nagyon fontos a K80-as kapcsolat megfelelő tisztítása, kenése és beállítása. Ezzel kapcsolatban a pdf-ekhez feltöltésre került a karbantartási utasítás.

Amennyiben csak csúszólapot keres vonó egység nélkül, akkor az alábbi furatosztással választhatók csúszólapok M14, M16 vagy M20-as menettel vannak ellátva :

120x55
140x55
140x80
160x100

Csúszólap illetve a komplett vonófejek biztosítás :

- Jobb és bal oldali biztosító csap kézi kivétele és visszahelyezése és kézi erővel történik meg a vonófej magasságállítása
- Egy központi biztosító kar elmozdításával oldható a 2 oldali csap és kézi erővel történik meg a vonófej magasságállítása

Amennyiben meglévő traktorára tervezi új vonófej vagy csak csúszólap vásárlását, az ajánlat elkészítéséhez az alábbi adatokra szükség van :

- Traktor pontos márkája és típusa
- Traktor Tier norma szerinti besorolása vagy gyártási év
- Hátsó 3 pont függesztésről több fénykép, hogy a jelenlegi vonószán és vonófej jól látszódjon.
- Jelenlegi vonószán adattábláról fénykép.
- Jelenlegi vonófej adattábláról fénykép.
- 3 jellemző vonószán méret pontos megadása : adatkérő lap pdf menübe feltöltve.
- Vonófejjel üzemeltetett vontatmányok márkája és típusa

Várjuk ajánlatkérését weboldalunkon kialakított felületen vagy email keresztül - ptg@deraland.hu - illetve érdeklődését viszonteladóiknál vagy termékfelelős kollégánál!


FOTÓ – SCHARMÜLLER vonófejek és csúszólapok vonószánokhoz FILM – SCHARMÜLLER vonófejek és csúszólapok vonószánokhoz PDF – SCHARMÜLLER vonófejek és csúszólapok vonószánokhoz E-MAIL – Kérjen személyre szabott ajánlatot vagy szakmai tanácsot!